On a recent visit to meet the Editor of the magazine I write for, I was given a guided tour of their studio/workshop.  In one corner behind the bench there was a wall of fake brick. In photos this gave the illusion of working in an old brick barn rather than a large ‘shed’.  

On returning home I set about creating a similar illusion – my neighbour was throwing out a couple of sliding door and I created a bi-fold wall behind my bench.

 

This has worked quite well – but requires that I walked around it to get to wood, large machinery and at the same time run teh risk of tripping over the coountless cords.

 

It was time for a change and some reorganization of the woodshop. There is no better lighyt to work with than natural light – so the bench had to move.  

 

Moving a 400+ lbs bench is no easy matter. 

 

The sides of the doors were easy to remove. 

The stop frame movie shows the whole process of installing teh walls.  All that remains is to frame the window.